Orkesten

Sint Antonius heeft een A-orkest ofwel het concertorkest en daarnaast een jeugdorkest met de naam Muziek maak je Samen gevuld door leerlingen en voor de beginners Muziek maak je zelf!

VACATURE DIRIGENT

Enthousiaste muzikanten zoeken muzikaal leider
Voor onze vereniging, een jonge vereniging die 90 jaar bestaat, zijn wij op zoek naar een enthousiaste muzikale leider. Omdat onze huidige dirigent onze vereniging na 20 jaar gaat verlaten zijn wij op zoek naar vervanger waarmee wij onze muzikale toekomst vorm gaan geven. Zowel voor ons A-orkest als voor de jeugd en de leerlingen van Muziek Maak Je Zelf.

Wie wij zijn
Ons A-orkest bestaat uit 35 leden. Het niveau waarop wij musiceren is in te schalen op het 2 e /3 e divisie.
Naast ons A-orkest hebben wij een zeer enthousiaste groep van circa 15 jeugd(ige) leden. Deze groep vormt het Muziek Maak Je Samen (MMJS) orkest. Daarnaast bieden wij ieder jaar de cursus Muziek Maak Je Zelf (MMJZ) aan voor basisschoolleerlingen vanaf groep 4. Na het afronden van de cursus gaan deze leerlingen naar de muziekschool en starten direct in het MMJS orkest. Dit omdat wij onze jongste leden al van begin af aan bij onze vereniging willen betrekken.
Bij de jeugd merken we dat er veel interesse is voor andere instrumenten dan standaard binnen een harmonie. Hier staan wij als vereniging zeker voor open en kijken samen met deze leden hoe we hier invulling aan kunnen geven. Daardoor is onze vereniging de afgelopen jaren, tegen de algemene tendens in, niet in omvang gewijzigd. Met onze nieuwe dirigent willen wij dan ook graag kijken hoe we dit verder vorm kunnen geven en binnen onze vereniging kunnen inpassen. Belangrijke speerpunten zijn om onze grote groep jeugd(ige)leden actief bij onze vereniging te betrekken en concerten te geven die voor orkest
en publiek bijzonder en verrassend zijn, op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau.

Wat wij doen
Jaarlijkse geven wij gemiddeld 4 concerten en van ieder concert proberen wij iets bijzonders te maken. Dit doen wij door te werken met thema’s of door samenwerkingen te zoeken. Wij hebben concerten gegeven met bands, violisten en ook onze jeugd wordt veelvuldig op diverse manieren bij een concert betrokken.
Doel van onze concerten is om onszelf uit te dagen en het publiek te verrassen. Enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn een jubileumconcert met Boh Foi Toch, theatervoorstellingen voor kinderen, een concert waarbij ons orkest werd aangevuld met een professioneel combo en een concert met persoonlijke verhalen met bijpassende muziek . Daarnaast verlenen wij onze muzikale medewerking aan diverse sociale en culturele activiteiten in de regio.

Wie wij zoeken
Voor onze vereniging zoeken wij een enthousiaste dirigent met enige ervaring en een brede muzikale interesse. Daarnaast is het een pré als onze nieuwe dirigent creatief is. Zowel in het mee ontwikkelen van onze (nieuwe) muzikale identiteit als in het organiseren van bijzondere concerten. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en bent toegankelijk voor alle leden.
Mocht je enthousiast zijn geworden en samen met ons de toekomst tegemoet willen gaan dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Wij staan ook open voor sollicitaties voor alleen het A-orkest of alleen de jeugd (MMJS en MMJZ). Reacties ontvangen wij graag zo snel mogelijk maar uiterlijk 30 november en mogen gestuurd worden naar info@sint-antonius.nl. Ook voor vragen of meer informatie kun je mailen naar dit adres.

Enkele praktische zaken:
– Wij repeteren op dinsdagavond. De jeugd van 18.45 uur tot 19.30 uur en het A-orkest van 19.45
uur tot 21.45 uur
– Een afgeronde opleiding tot dirigent is een must
– Salariëring in overleg en op basis van ervaring
– Onderdeel van de sollicitatie procedure zijn één of enkele proefdirecties.
– De aanvaarding van de functie in overleg maar bij voorkeur vanaf Q1 2020.

Dirigent

Bart van den Goorbergh is een veelzijdig musicus die altijd met energie en passie leiding geeft aan verschillende orkesten. Hij is klassiek geschoold aan het Conservatorium van Utrecht. In de jaren tachtig behaalde hij daar zijn Master-diploma Trompet en in de jaren negentig het Master-diploma Orkestdirectie. Met docenten als, Ben Zaal, Willem van der Vliet, Jurjen Hempel, Kenneth Montgomery, Charles De Wolff en Krijn Koetsveld bezit Bart een gedegen muzikale achtergrond.

Bart dirigeert vele orkesten en ensembles. Het dirigeren van jeugdorkest, bigband, symfonieorkest, harmonie en fanfare orkesten en ook het leiden van een bigband behoort tot zijn werkzaamheden. Tevens is hij koordirigent en speelt hij regelmatig trompet als solist en in orkesten. In 2015 richtte hij het orkest Chairs op. In dit ensemble maken zeven topmuzikanten heerlijke muziek uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. https://chairs-music.com/

Het dirigeren bij St. Antonius is zo leuk omdat de vereniging, net als Bart, graag bijzondere optredens en concerten organiseert. Theatrale opvoeringen, rockconcerten, jeugdspektakels en ieder jaar weer een verrassend Kerstconcert zorgen ervoor dat de samenwerking tussen St. Antonius en Bart als dirigent, al bijna twintig jaar duurt. Ook in dit jubileumjaar staan er weer schitterende optredens gepland. Kijk hiervoor op de agenda elders op de site.

Het Concertorkest van St. Antonius

De meeste mensen denken aan het woord harmonie misschien aan de orkesten die op straat lopen in een muziekpak met pet. Maar dat is maar een heel klein deel van wat wij doen. Met ons ongeveer 40 leden tellende orkest geven wij graag concerten die net even anders zijn. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of wij bedenken het wel. Wij willen de bezoeker graag een leuke middag of avond uit geven, met meer dan alleen muziek. Dat we deze bijzondere concerten geven hebben we mede te danken aan onze dirigent Bart van den Goorbergh.

We hebben de afgelopen jaren onder zijn leiding een aantal bijzondere concerten gegeven, zoals Landverhuuzers i.s.m. Hans Keuper en Carmen i.s.m. de alt-sopraan Mariska Wessels. Verder hebben we samen met drie mannenkoren o.l.v. Ben Simmes één van de drie concerten van “3 onder 1 kap” verzorgd. Meer recentelijk hadden we een concert over “Duizend en één nacht” met heerlijke hapjes gemaakt door vrouwen uit Syrië en Somalië en een verhaal over de Sultan. Maar we hebben ook met Boh Foi Toch op het podium gestaan in het Amphion theater. Kortom wij houden van bijzonder en anders.

Natuurlijk zijn we naast de concerten ook present bij verschillende activiteiten in de gemeenschap van Breedenbroek en omstreken. Zo lopen we mee tijdens Koningsdag en de avondvierdaagse in Dinxperlo, de kermis in Breedenbroek en het Heurns Oranjefeest. Ook leveren we een muzikale bijdrage aan kerkvieringen in de Goede Herder kerk in Dinxperlo en de jaarlijkse processie in Suderwick. Op deze manier kunnen we ook iets voor de gemeenschap betekenen.

Lijkt het je leuk om ook mee te spelen in dit orkest, schroom niet en kom gewoon langs. Iedereen en ieder instrument is welkom.         Op dinsdag repeteren we van 19:45- 22:00 uur in het repetitielokaal in Breedenbroek.

Repetities

De repetities van harmonie St. Antonius vinden plaats op dinsdagavond en staan onder leiding van dhr. Bart v.d. Goorbergh.
Muziek maak je samen repeteert van 18.45 uur tot 19.30 uur.
Het concertorkest repeteert van 19.45 uur tot 21.45 uur.

De repetities van De Optimisten vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00.

Het adres van het repetitielokaal is:
Terborgseweg 34, 7084 AJ Breedenbroek.
Tijdens repetities zijn we te bereiken op telefoonnummer: 0315 654414.

Muziek maak je Samen

Bij Muziek maak je Samen bespelen 13 leerlingen een instrument in orkestverband, ondersteund door 2 leden van het “grote”, concertorkest. Dit jeugdorkest oefent iedere dinsdagavond van 18:45 tot 19:00 uur en staat onder leiding van Bart van den Goorbergh.

De leerlingen zijn begonnen met Muziek maak je Zelf, en daarna begonnen op instrument naar keuze. Vanaf het eerste jaar dat zij les hebben op een instrument, doen ze al mee bij Muziek maak je Samen. In het begin komt dat nog neer op meezingen, klappen en wat ritmes ten gehore brengen op percussie instrumenten, maar de leerlingen kunnen al verrassend snel stukjes meespelen op hun eigen instrument. Heel erg leuk en ontzettend leerzaam!

Ook leuk om te vermelden: sinds afgelopen september (2018) hebben we een viool én cello bij Muziek maak je Samen. Een ander instrument dan een “echt” harmonie-instrument is voor ons geen probleem.

Jaarlijks hebben we een aantal optredens met het jeugdorkest. Een eigen voorstelling (samen met de leerlingen van Muziek maak je Zelf), maar vaak ook deelname aan een groter concert met het concertorkest.

Bij vragen over het jeugdorkest kun je mailen naar: jeugd@sint-antonius.nl

Muziek maak je Zelf

Muziek maak je Zelf is een muziekcursus voor kinderen vanaf groep 4, gegeven door onze dirigent Bart van den Goorbergh. Bij Muziek maak je Zelf leren kinderen noten lezen, ritmes klappen, liedjes zingen, instrumenten kennen… en nog veel meer. Kortom: een leuke, leerzame en muzikale ervaring!

Op dinsdag 30 oktober zijn we weer gestart met een nieuwe cursus. Hiermee gaan we het gehele schooljaar door, waarbij we toewerken naar een voorstelling waar alle belangstellenden mogen komen kijken naar wat de leerlingen hebben geleerd. De cursus wordt uiteindelijk bekroond met een diploma. Daarnaast kunnen de leerlingen dan kiezen voor een muziekinstrument, waarin ze lessen willen gaan volgen.

Iedere dinsdagavond van 18:00 tot 18:45 uur.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Marieke Hebinck via jeugd@sint-antonius.nl.

Lid worden?

Heb je zin om muziek te maken in een veelzijdig harmonie-orkest? Wij zijn onder andere op zoek naar een hoornist(e) en een trombonist(e), maar ook andere instrumenten zijn welkom. Kom vrijblijvend langs op één van de repetities of neem contact op met Marjolein Berends: Tel. 06-13462782.

Sponsoren

Share This