Orkesten

Sint Antonius heeft een A-orkest ofwel het concertorkest en daarnaast een jeugdorkest met de naam Muziek maak je Samen gevuld door leerlingen en voor de beginners Muziek maak je zelf!

Wij hebben een nieuwe dirigent!

Binnenkort zullen we Gido van Schijndel als onze nieuwe dirigent beter aan uw voorstellen.

Het Concertorkest van St. Antonius

De meeste mensen denken aan het woord harmonie misschien aan de orkesten die op straat lopen in een muziekpak met pet. Maar dat is maar een heel klein deel van wat wij doen. Met ons ongeveer 40 leden tellende orkest geven wij graag concerten die net even anders zijn. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of wij bedenken het wel. Wij willen de bezoeker graag een leuke middag of avond uit geven, met meer dan alleen muziek. Dat we deze bijzondere concerten geven hebben we mede te danken aan onze vorige dirigent Bart van den Goorbergh. Vanaf januari 2020 zijn we gestart met onze nieuwe dirigent Gido van Schijndel en we kijken allemaal uit naar de komende bijzondere concerten onder zijn leiding.

We hebben de afgelopen jaren onder zijn leiding een aantal bijzondere concerten gegeven, zoals Landverhuuzers i.s.m. Hans Keuper en Carmen i.s.m. de alt-sopraan Mariska Wessels. Verder hebben we samen met drie mannenkoren o.l.v. Ben Simmes één van de drie concerten van “3 onder 1 kap” verzorgd. Meer recentelijk hadden we een concert over “Duizend en één nacht” met heerlijke hapjes gemaakt door vrouwen uit Syrië en Somalië en een verhaal over de Sultan. Maar we hebben ook met Boh Foi Toch op het podium gestaan in het Amphion theater. Kortom wij houden van bijzonder en anders.

Natuurlijk zijn we naast de concerten ook present bij verschillende activiteiten in de gemeenschap van Breedenbroek en omstreken. Zo lopen we mee tijdens Koningsdag en de avondvierdaagse in Dinxperlo, de kermis in Breedenbroek en het Heurns Oranjefeest. Ook leveren we een muzikale bijdrage aan kerkvieringen in de Goede Herder kerk in Dinxperlo en de jaarlijkse processie in Suderwick. Op deze manier kunnen we ook iets voor de gemeenschap betekenen.

Lijkt het je leuk om ook mee te spelen in dit orkest, schroom niet en kom gewoon langs. Iedereen en ieder instrument is welkom.         Op dinsdag repeteren we van 19:45- 22:00 uur in het repetitielokaal in Breedenbroek.

Repetities

De repetities van harmonie St. Antonius vinden plaats op dinsdagavond en staan onder leiding van dhr. Bart v.d. Goorbergh.
Muziek maak je samen repeteert van 18.45 uur tot 19.30 uur.
Het concertorkest repeteert van 19.45 uur tot 21.45 uur.

De repetities van De Optimisten vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00.

Het adres van het repetitielokaal is:
Terborgseweg 34, 7084 AJ Breedenbroek.
Tijdens repetities zijn we te bereiken op telefoonnummer: 0315 654414.

Muziek maak je Samen

Bij Muziek maak je Samen bespelen 13 leerlingen een instrument in orkestverband, ondersteund door 2 leden van het “grote”, concertorkest. Dit jeugdorkest oefent iedere dinsdagavond van 18:45 tot 19:00 uur en staat onder leiding van Bart van den Goorbergh.

De leerlingen zijn begonnen met Muziek maak je Zelf, en daarna begonnen op instrument naar keuze. Vanaf het eerste jaar dat zij les hebben op een instrument, doen ze al mee bij Muziek maak je Samen. In het begin komt dat nog neer op meezingen, klappen en wat ritmes ten gehore brengen op percussie instrumenten, maar de leerlingen kunnen al verrassend snel stukjes meespelen op hun eigen instrument. Heel erg leuk en ontzettend leerzaam!

Ook leuk om te vermelden: sinds afgelopen september (2018) hebben we een viool én cello bij Muziek maak je Samen. Een ander instrument dan een “echt” harmonie-instrument is voor ons geen probleem.

Jaarlijks hebben we een aantal optredens met het jeugdorkest. Een eigen voorstelling (samen met de leerlingen van Muziek maak je Zelf), maar vaak ook deelname aan een groter concert met het concertorkest.

Bij vragen over het jeugdorkest kun je mailen naar: jeugd@sint-antonius.nl

Muziek maak je Zelf

Muziek maak je Zelf is een muziekcursus voor kinderen vanaf groep 4, gegeven door onze dirigent Bart van den Goorbergh. Bij Muziek maak je Zelf leren kinderen noten lezen, ritmes klappen, liedjes zingen, instrumenten kennen… en nog veel meer. Kortom: een leuke, leerzame en muzikale ervaring!

Op dinsdag 30 oktober zijn we weer gestart met een nieuwe cursus. Hiermee gaan we het gehele schooljaar door, waarbij we toewerken naar een voorstelling waar alle belangstellenden mogen komen kijken naar wat de leerlingen hebben geleerd. De cursus wordt uiteindelijk bekroond met een diploma. Daarnaast kunnen de leerlingen dan kiezen voor een muziekinstrument, waarin ze lessen willen gaan volgen.

Iedere dinsdagavond van 18:00 tot 18:45 uur.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Marieke Hebinck via jeugd@sint-antonius.nl.

Lid worden?

Heb je zin om muziek te maken in een veelzijdig harmonie-orkest? Wij zijn onder andere op zoek naar een hoornist(e) en een trombonist(e), maar ook andere instrumenten zijn welkom. Kom vrijblijvend langs op één van de repetities of neem contact op met Harm-Jan Wieskamp: 06-12204609.

Sponsoren

Share This