Orkesten

Sint Antonius heeft een A-orkest ofwel het concertorkest en daarnaast een jeugdorkest met de naam Muziek maak je Samen gevuld door leerlingen en voor de beginners Muziek maak je zelf!

Dirigent

Bart van den Goorbergh is een veelzijdig musicus die altijd met energie en passie leiding geeft aan verschillende orkesten. Hij is klassiek geschoold aan het Conservatorium van Utrecht. In de jaren tachtig behaalde hij daar zijn Master-diploma Trompet en in de jaren negentig het Master-diploma Orkestdirectie. Met docenten als, Ben Zaal, Willem van der Vliet, Jurjen Hempel, Kenneth Montgomery, Charles De Wolff en Krijn Koetsveld bezit Bart een gedegen muzikale achtergrond.

Bart dirigeert vele orkesten en ensembles. Het dirigeren van jeugdorkest, bigband, symfonieorkest, harmonie en fanfare orkesten en ook het leiden van een bigband behoort tot zijn werkzaamheden. Tevens is hij koordirigent en speelt hij regelmatig trompet als solist en in orkesten. In 2015 richtte hij het orkest Chairs op. In dit ensemble maken zeven topmuzikanten heerlijke muziek uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. https://chairs-music.com/

Het dirigeren bij St. Antonius is zo leuk omdat de vereniging, net als Bart, graag bijzondere optredens en concerten organiseert. Theatrale opvoeringen, rockconcerten, jeugdspektakels en ieder jaar weer een verrassend Kerstconcert zorgen ervoor dat de samenwerking tussen St. Antonius en Bart als dirigent, al bijna twintig jaar duurt. Ook in dit jubileumjaar staan er weer schitterende optredens gepland. Kijk hiervoor op de agenda elders op de site.

Het Concertorkest van St. Antonius

De meeste mensen denken aan het woord harmonie misschien aan de orkesten die op straat lopen in een muziekpak met pet. Maar dat is maar een heel klein deel van wat wij doen. Met ons ongeveer 40 leden tellende orkest geven wij graag concerten die net even anders zijn. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of wij bedenken het wel. Wij willen de bezoeker graag een leuke middag of avond uit geven, met meer dan alleen muziek. Dat we deze bijzondere concerten geven hebben we mede te danken aan onze dirigent Bart van den Goorbergh.

We hebben de afgelopen jaren onder zijn leiding een aantal bijzondere concerten gegeven, zoals Landverhuuzers i.s.m. Hans Keuper en Carmen i.s.m. de alt-sopraan Mariska Wessels. Verder hebben we samen met drie mannenkoren o.l.v. Ben Simmes één van de drie concerten van “3 onder 1 kap” verzorgd. Meer recentelijk hadden we een concert over “Duizend en één nacht” met heerlijke hapjes gemaakt door vrouwen uit Syrië en Somalië en een verhaal over de Sultan. Maar we hebben ook met Boh Foi Toch op het podium gestaan in het Amphion theater. Kortom wij houden van bijzonder en anders.

Natuurlijk zijn we naast de concerten ook present bij verschillende activiteiten in de gemeenschap van Breedenbroek en omstreken. Zo lopen we mee tijdens Koningsdag en de avondvierdaagse in Dinxperlo, de kermis in Breedenbroek en het Heurns Oranjefeest. Ook leveren we een muzikale bijdrage aan kerkvieringen in de Goede Herder kerk in Dinxperlo en de jaarlijkse processie in Suderwick. Op deze manier kunnen we ook iets voor de gemeenschap betekenen.

Lijkt het je leuk om ook mee te spelen in dit orkest, schroom niet en kom gewoon langs. Iedereen en ieder instrument is welkom.         Op dinsdag repeteren we van 19:45- 22:00 uur in het repetitielokaal in Breedenbroek.

Repetities

De repetities van harmonie St. Antonius vinden plaats op dinsdagavond en staan onder leiding van dhr. Bart v.d. Goorbergh.
Muziek maak je samen repeteert van 18.45 uur tot 19.30 uur.
Het concertorkest repeteert van 19.45 uur tot 21.45 uur.

De repetities van De Optimisten vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00.

Het adres van het repetitielokaal is:
Terborgseweg 34, 7084 AJ Breedenbroek.
Tijdens repetities zijn we te bereiken op telefoonnummer: 0315 654414.

Muziek maak je samen

Het jeugdorkest van Harmonie Sint Antonius uit Breedenbroek bestaat op dit moment uit 14 leerlingen, aangevuld met 2 leden van het A-orkest. Het leerlingenorkest oefent iedere dinsdagavond van 18.45 – 19.30 uur en staat onder leiding van Bart van den Goorbergh, die ook dirigent is van het A-orkest. De leerlingen die nu bij het leerlingenorkest spelen zijn begonnen met blokfluitles en na 2 jaar overgestapt op een instrument.

Als je nu bij Sint Antonius begint aan je muziekcarrière, volg je de opleiding “Muziek Maak Je Zelf”. Je mag na een half jaar een instrument kiezen. Als je dat hebt gedaan, volg je muzieklessen bij de muziekschool. Na één jaar lessen gevolgd te hebben, mag je meespelen bij het leerlingenorkest.

Bij het leerlingenorkest meespelen is altijd erg gezellig en ondertussen leer je er ook nog van alles; het samenspelen met meerdere kinderen en dat je op de dirigent moet letten. Hoewel dit nog niet altijd gebeurt, wordt er toch al een aardig stukje muziek gemaakt.

Ieder jaar hebben we een aantal optredens met het leerlingenorkest. Zo doen we al jaren mee met het jeugdorkestenfestival, dat georganiseerd wordt door de muziekschool. Verder geven we wel eens een kerstconcert, hebben we een voorspeelavond of doen we mee met een concert van het A-orkest.
Als een leerling zijn A- en B-examen heeft gehaald, dan is het tijd voor de overstap naar het A-orkest.

Muziek maak je zelf: 18.00 – 18:45 uur

Muziek maak je samen: 18:45 – 19:30 uur

Bij vragen over het jeugdorkest kun je mailen naar: jeugd@sint-antonius.nl

“Muziek maak je zelf” bij Sint Antonius

“Muziek Maak Je Zelf” is een korte muziekcursus voor kinderen vanaf groep 4. In deze muziekcursus maken de kinderen kennis met het spelen in een harmonieorkest. Van instrumentenkennis tot het marslopen, alles komt aan de orde. De kinderen leren gedurende de cursus noten lezen, blokfluit spelen en samen te spelen in een orkest.
Alles wordt op een speelse wijze in 15 weken aangeleerd. Na deze 15 weken wordt de cursus afgesloten met een voorspeelavond, waarin de kinderen aan ouders, broertjes, zusjes, oma´s, opa´s en andere bekenden laten horen wat zij hebben geleerd. Na deze cursus ontvangen zij het diploma Muziek Maak Je Zelf en mogen de kinderen een muziekinstrument uitkiezen waarin zij lessen willen gaan volgen.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:
Eshter Messing, 0315-386421

Je kunt ook mailen naar: jeugd@sint-antonius.nl

Lid worden?

Heb je zin om muziek te maken in een veelzijdig harmonie-orkest? Wij zijn onder andere op zoek naar een hoornist(e) en een trombonist(e), maar ook andere instrumenten zijn welkom. Kom vrijblijvend langs op één van de repetities of neem contact op met: M. Huls tel. 0315 655079

Sponsoren

Share This