Blaaskapel “De Optimisten”

Blaaskapel “de Optimisten” is in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie.
In de beginjaren werd er hoofdzakelijk böhmische blaasmuziek in de stijl van Ernst Mosch ten gehore gebracht. Geïnspireerd door optredens van blaaskapellen uit Tsjechië zoals Moravanka en Mistrinanka begin jaren tachtig, begonnen de Optimisten met het spelen van origineel Tsjechische blaasmuziek. Sindsdien oogsten ze veel succes met alle optredens die jaarlijks verzorgd worden. In 1990 werd daarom een muziekcassette geproduceerd, die een succes bleek. In het kader van het 25-jarig bestaan van de kapel volgde de eerste CD met de titel: 25 jaar “de Optimisten”. Omdat deze geluidsdrager al snel uitverkocht raakte, werd in het jaar 2001 een tweede CD geproduceerd met de titel: “Hier sind wir wieder”. Ook deze CD is uitverkocht geweest en om die reden zijn hiervan nieuwe exemplaren bij geperst en zijn dus weer verkrijgbaar.

In juli 2004 hebben de Optimisten een muzikale reis gemaakt naar Tsjechië. In het plaatsje Drevohostice hebben ze zeer succesvol deelgenomen aan een tweedaags blaasmuziekfestival. Deze reis wordt daarom als het hoogtepunt in het bestaan van de kapel beschouwd!

De kapel heeft vanaf de beginjaren onder leiding van Jan Huls gestaan. Sinds april 2005 heeft hij de leiding overgedragen aan zijn zoon Freddy Huls. De kapel beschikt over een eigen geluidinstallatie en technicus. De muziek die gespeeld wordt bestaat uit walsen en polka´s van bekende componisten als Antonin Zvacek, Ladislav Kubes en vele anderen. Dikwijls wordt bij de nummers gezongen door een zangduo. Daarnaast beschikt de kapel over uitstekende solisten die bij ieder optreden het beste van zich laten horen.
Een optreden van blaaskapel de Optimisten staat daarom garant voor een paar uur heerlijke blaasmuziek van de bovenste plank!

Voor reserveringen of verdere info:
Freddy Huls
Kamerstraat 2
7084 BJ  BREEDENBROEK
Tel. 06-12401358

E-mail: optimisten@sint-antonius.nl

Impressie

Optredens 2024

 

*Zondagmiddag 27 oktober, middagconcert Ons Pakhuus Silvolde
 Presentatie Ben Donderwinkel 
 nadere info via info@onspakhuussilvolde.nl of 06-36172919

 

 

 

Share This