St. Antonius opent Broekrock op vrijdag 8 juli!

Op vrijdagavond 8 juli gaat Harmonie St. Antonius het Broekrock festival in Breedenbroek openen. Leest u dit goed? Ja! St. Antonius rockt Broekrock! Het inmiddels zeer geliefde, en ieder jaar zeer goed bezochte, zomeravondconcert van de Harmonie krijgt dit jaar een echte Rock-saus met als thema "The power of rock!".

Iedereen kent de Harmonie natuurlijk van haar straatoptredens in Breedenbroek, Dinxperlo, de Heurne en Sinderen. De concertbezoekers kennen de Harmonie bovendien van haar vertolkingen van klassieke muziek, marsen, walsen, ouvertures en andere serieuze muziek. Inmiddels wijd en zijd bekend is ook het zomeravondconcert, voor op de stoep van Koenders. Daar wil de Harmonie ieder jaar lekker de bloemetjes buiten zetten met swingende zomeravondmuziek. Dit jaar gaat de harmonie het echter serieus anders aanpakken.

Het Broekrock festival dat zaterdag 9 juli plaatsvindt, wordt met een dag uitgebreid. Het orkest gaat het publiek een knallend rockprogramma voorschotelen. Speciaal daarvoor wordt het orkest op vrijdag 8 juli uitgebreid met een basgitaar, een zangeres en natuurlijk komt er ook een elektrische gitaar bij. De eigen drummer van St. Antonius zal voor een stevige beat zorgen. Van het programma is al een tipje van de sluier bekend. Bezoekers zullen worden overdonderd door nummers van de Engelse Rockband Queen, Radar Love van onze eigen Golden Earring, het prachtige Sorry van Kyteman en de ballad Skyfall van Adele.

Kortom een zeer gevarieerd programma waarmee de Harmonie BroekRock zal aftrappen! Na afloop van het concert zal een DJ voor gezellige muziek zorgen en de avond compleet maken! Als u lekker een rustig avondje van kabbelende harmoniemuziek wilt genieten, kunt u dit jaar beter thuisblijven. Als u de Harmonie dit jaar eens uit een ander vaatje wilt horen tappen, kom dan op vrijdagavond 8 juli naar het BroekRock Open Air terrein achter op het terrein van zaal Koenders! Voor de liefhebbers wil dirigent Bart van den Goorbergh best een rondje crowdsurfen organiseren.. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis!

Dubbelconcert St. Antonius en De Optimisten

Op zaterdag 14 november gaven harmonie Sint Antonius en blaaskapel De Optimisten samen een concert bij zaal Koenders in Breedenbroek. Het was een Tsjechische avond met veel afwisselende muziek.
Om 19.30 uur gingen de zaaldeuren open en binnen een minuutje of 10 was de zaal al ver gevuld. De laatste bezoekers zochten nog even een plekje en om 20.00 begon het concert van de harmonie. Daarbij werden diverse werken van Tsjechische componisten gespeeld, met daarbij ook een solo voor 2 klarinetten. Hierbij speelden Ingo en Inge Huls de hoofdrol.
Als laatste nummer werd door beide orkesten samen de prachtige Florentiner Mars van Fucik gespeeld. Daarna werd het podium verbouwd tot kleiner podium met dansvloer en namen de Optimisten plaats. Ook zij hadden een mooi gevarieerd programma met diverse solostukken voor de verschillende instrumenten en de zangers. Hierbij werd tevens door een aantal bezoekers de dansvloer opgezocht.
Ook voor het publiek werd goed gezorgd deze avond. Ze kregen een kopje koffie met cake aangeboden en er werden lekkere bitterballen uitgedeeld.
Hieronder ziet u nog een paar foto´s van de avond:

Rabobank Clubkas Campagne

Dinsdagmiddag 8 april was een afvaardiging van Harmonie Sint Antonius uitgenodigd voor de officiële uitreiking van de cheques van de Rabobank Clubkas Campagne. Voor deze uitreiking waren 10 van de 275 verenigingen uitgenodigd. Dit waren de verenigingen die de meeste stemmen hebben vergaard met de Clubkas Campagne. Uit het feit dat wij hiervoor werden uitgenodigd, blijkt dat vele inwoners van Breedenbroek en Dinxperlo ons een warm hart toedragen. We willen u hiervoor heel hartelijk bedanken. De Rabobank heeft €632,61 overgemaakt op de rekening van Harmonie Sint Antonius. Dit geld zal voornamelijk worden besteed aan de opleiding van de jeugd binnen de vereniging.

Jeugdorkestenfestival

Op zondag 26 januari heeft het jeugdorkest deelgenomen aan het jeugdorkstenfestival. Dit festival vond plaats in de muziekschool in Doetinchem. Na te hebben ingespeeld, waren leerlingen en dirigent helemaal klaar voor hun optreden. Voor sommige leerlingen was dit hun eerste optreden. Met veel enthousiasme werden de ingestudeerde muziekstukken door het jeugdorkest uitgevoerd en nadien beloond met applaus vanuit de zaal. Aan het eind van deze dag mochten de leerlingen een trofee, als bewijs van deelname, ophalen. Deze heeft een mooi plekje gekregen in onze kast. Al met al een geslaagde en gezellige dag.

Zomeravondconcert

Dit jaar was Restaurant Van Hal in Voorst de locatie voor het traditionele zomeravondconcert van St. Antonius. Op het terras vond het publiek al snel een mooie plek, extra stoelen werden aangedragen om alle gasten een plekje te geven. Een waterig zonnetje brak door de wolken, de avond kon beginnen!
De kinderen van "Muziek Maak Je Zelf" zongen uit volle borst een aantal liedjes uit de mini-musical Aladdin, daarbij begeleid door het leerlingenorkest. De gehele musical is tijdens de voorspeelavond opgevoerd als afsluiting van het seizoen. Met veel plezier hebben ze samen met dirigent Bart van den Goorbergh heel wat uren gewerkt om er iets moois van te maken. En dat is zeker gelukt.
De leerlingen bleven nog even zitten om, samen met het grote orkest, een stuk in Oosterse sferen te spelen: de Berber suite. Zo konden ze alvast een beetje wennen aan hun toekomstige plaatsje binnen het orkest. Aladdin, met zijn toverlamp, zorgde de hele verdere avond voor een Oosters getint zomeravondconcert. De leden van het orkest zorgden zelf, met bijpassende kleding, voor het gewenste visuele effect. Er waren behoorlijk wat gesluierde dames in het orkest, ook zijn er enige Arabieren gesignaleerd en zelfs Cleopatra was aanwezig. De jeugd kon hun instrument opbergen en onder het genot van een ijsje of een glaasje fris genieten van het grote orkest.
Het orkest speelde het stuk Aladdin, een mooie selectie van bekende melodieën uit de film Walt Disney. Om even tot rust te komen en te genieten van de natuur in Voorst, werd er een rustig, sfeervol deel gespeeld uit de New World Symphony van Antonin Dvorak. Na het spelen van het goed in het gehoor liggende Ross Roy (met mooie saxofoonsolo), was het tijd voor een korte pauze. Even een slokje drinken en kletsen met het publiek en snel weer verder.
Na de pauze was er veel aandacht voor de Klezmer muziek. Mark Golub, vooral bekend als dirigent, maar ook specialist in de Klezmer muziek kon zich laten horen op zijn klarinet. Samen met zijn zoon Samuel op piano en onze dirigent met trompet, speelden ze een aantal bekende Joodse melodieën. Hierbij werd er behoorlijk virtuoos gespeeld. Dat ze er lol in hadden kon je wel zien!
Samen met het orkest speelde Mark Golub de Klezmer Classics. Een prachtig stuk geschreven door Johan de Meij met een aantal mooie solos voor o.a. trompet, hobo en natuurlijk de klarinet. Heerlijk voor een klarinettist om te spelen en heerlijk om naar te luisteren. Wonderlijk om te horen wat er allemaal aan geluid uit een klarinet kan komen! Het publiek bedankte de spelers met een zeer hartelijk applaus.
Zo langzaamaan werd het schemerig in de tuin van restaurant Van Hal en dus tijd voor de afsluiting van de avond: Grand Finale uit de opera van Verdi. Een toepasselijk slot waarbij op het eind de bekende melodie uit de triomfmars van Aïda te horen is. In een andere versie hoor je deze muziek vaak op de voetbalvelden. Na afsluitende woorden door voorzitter Maureen Huls en passende oosterse kadootjes voor de gasten volgde nog een klein stukje muziek uit de Grand Finale. Met deze muziek in de oren keerden de luisteraars huiswaarts, een mooie zomer tegemoet...

Vaandelpresentatie

Hieronder ziet u enkele foto´s van de presentatie van ons nieuwe vaandel op 18 mei 2013:

Jeugdorkestenfestival

Op zondag 27 januari heeft ons jeugdorkest deelgenomen aan het jeugdorkstenfestival, georganiseerd door de muziekschool Oost Gelderland. Dit festival vond plaats in de muziekschool in Doetinchem. Er is hard geoefend door de jeugd onder de bezielende leiding van onze dirigent, Bart van den Goorbergh. En het resultaat van dit harde oefenen mag er zijn: het jeugdorkest mocht namelijk de aanmoedigingsprijs mee naar huis nemen!
Bekijk een filmpje van het optreden op Youtube.

From Breedenbroek with love...

Op zaterdag 2 februari hebben we een concert gegeven in de DRU Cultuurfabriek te Ulft met als thema LIEFDE. Tijdens dit concert werden stukken gespeeld die allemaal met LIEFDE te maken hebben.
Op het programma stonden onder andere het cello concert "Casanova" van Johan de Meij, waarbij celliste Renata Karasiak werd begeleid door het orkest en "Romeo and Juliet", een suite uit het beroemde ballet van Prokofiev, gearrangeerd door Johan de Meij.
Tijdens Danzon no 2, van de Mexicaanse componist Arturo Marquez, werd een film getoond, waarop de passie in de muziek werd uitgebeeld door acteurs uit ons eigen orkest.
Onderstaand stuk stond op 6 februari in Rondom Dinxperlo:

Voorjaarsconcert 2012

Harmonie St. Antonius vond het weer eens tijd worden voor een gezellig koffieconcert in een voor haar vertrouwde zaal: CR Koenders in Breedenbroek. Een concert waarbij toegankelijke muziek gecombineerd werd met een lekkere kop koffie. De zaal was zeer goed gevuld met vrolijke mensen en opmerkelijk veel klein grut.
Harmonie St. Antonius opende, na de welkomswoorden van de voorzitter, haar koffieconcert met Allegro Brillante. Een zeer vlot stuk, dat flitsend de zaal in werd gespeeld. Dirigent Bart van den Goorbergh gaf een speelse toelichting bij de stukken die gespeeld werden. In Celtic Flutes soleerden Ellen Teunissen en Marieke Hebinck op dwarsfluit. Ze deden dit op een voortreffelijke wijze. Na afloop waren de dames zelfs wat verlegen over hun eigen succes en van het applaus dat ze kregen! Een klassieke ouverture volgde, Pique Dame van Franz von Suppé. Hierin hebben de klarinettisten hun uiterste best gedaan om de oorspronkelijk voor viool bedoelde partijen te spelen. Er is behoorlijk geoefend op de snelle nootjes. Met het prachtige en zelfs soms ontroerende Hymn to the Fallen, een fragment uit de film Saving Private Ryan over de 2e wereldoorlog, werd het deel voor de pauze rustig afgesloten. Tijd voor een volgend kopje koffie.
Na de pauze was er allereerst aandacht voor een drietal jubilarissen. Voorzitter Maureen Huls huldigde Dorry Hollander en Janneke Zijlstra voor 25 jaar lidmaatschap bij de vereniging. Hannie Berends was daarna aan de beurt, zij vierde haar 50-jarig lidmaatschap bij Harmonie St. Antonius. Na de huldiging was het natuurlijk weer tijd voor muziek. Nog 3 stukken werden er gespeeld. Een mooie mars, Nobles of the Mystic Shrine van Sousa, gevolgd door Deliverance van Etienne Crausaz. Dit stuk bleek zo rustgevend te zijn dat het zoontje van Dorry erbij in slaap viel. Of was het stuk dan toch slaapverwekkend? Als laatste bracht Brasil Time de zon in Breedenbroek. In dit stuk hebben de heren slagwerkers zich van hun beste kant laten zien en horen.
Met muziek in de oren naar huis gaan is prettig, dus na een woordje van dank aan alle aanwezigen werd afgesloten met nogmaals de mars van Sousa. Dirigent Bart had, zoals voor hem gebruikelijk, een verrassing in petto, ditmaal voor alle kinderen in de zaal. Ze mochten meedoen met de slagwerkers! U begrijpt het al, met veel kabaal kwam er een einde aan het zeer geslaagde en gezellige koffieconcert!
Lees ook het nieuwsbericht op de website van Rondom Dinxperlo.

Jubileum dirigent Bart van den Goorbergh

Op 17 februari j.l. was onze dirigent, Bart van den Goorbergh, 12,5 jaar dirigent van onze harmonie. Dit hebbben we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op dinsdag 14 februari hebben we hem eens goed in het zonnetje gezet. Om te beginnen was het repetitielokaal mooi versierd met slingers, ballonnen en natuurlijk met bijpassende versierde dennetjes bij de voordeur. Bart had in eerste instantie helemaal niet door dat het voor hem bedoeld was, tot hij boven kwam en op het bord "Bart 12,5 jaar" zag staan. De leerlingen van het leerlingenorkest hadden allemaal een prachtige bloem meegenomen.
Na het leerlingenorkest kwamen alleen de koperblazers en slagwerkers naar boven voor het vervolg van de repetitie. Het was immers een koperen jubileum. Het hout had zich elders verzameld, maar kwam na niet al te lange tijd binnen terwijl "Lang zal hij leven" werd ingezet. Nog meer verrassing voor Bart, maar hij genoot er zichtbaar van. Vervolgens kreeg hij nog een korte toespraak van Maureen, de voorzitter, en kreeg hij de prachtige taart (zie foto) overhandigd, die speciaal voor hem was gemaakt door Esther. Na nog een dankwoord van Bart begon de (korte) repetitie. Na afloop werd nog even gezellig nagekletst en geborreld. Het was een geslaagde surprise-avond!

Najaarsconcert "Tales&Legends"

Op zaterdag 26 november gaf Harmonie St. Antonius haar jaarlijkse najaarsconcert. Deze avond stond in het teken van allerlei verhalen en legendes. Zo werd het stuk "Tales and Legends" gespeeld van Etienne Crausaz. Een prachtig muziekstuk met een uitdagend niveau. Daarnaast kon u deze avond onder andere luisteren naar muziek uit de films Pirates of the Caribbean en Star Wars, delen uit de Scheherazade van Rimsky-Korsakov en muziek van Mozart. Ook het jeugdorkest heeft haar steentje bijgedragen aan deze avond.
Al om 19.00 kwamen de eerste bezoekers naar de kerk in Dinxperlo, terwijl het orkest nog even de laatste puntjes op de i aan het zetten was. Voor de muzikanten was er vervolgens nog even tijd voor koffie en om 20.00 begon het concert. De Goede Herderkerk was goed gevuld deze avond en daar waren we als orkest natuurlijk erg blij mee. Tijdens het orkest kwamen nog een aantal figuren uit de verhalen voorbij. Zo liepen koning Arthur, Hans en Grietje en Jack Sparrow rond tijdens het concert. Thea Wieskamp was de vertelster van de avond. Zij droeg, als ware jonkvrouw, de verhalen bij de muziekstukken voor aan het publiek.
Na afloop was er natuurlijk nog even tijd om met elkaar na te praten en de reacties van het publiek waren erg enthousiast. De muzikanten en de bezoekers hadden genoten van het concert! Al met al was het dus weer een geslaagde avond. We hopen u nog eens terug te zien bij één van onze volgende optredens!

Zomeravondconcert The Voice of Breedenbroek

Op vrijdag 24 juni gaf Harmonie St. Antonius weer haar jaarlijkse zomeravondconcert. Dit was, zoals inmiddels gebruikelijk, weer een terrasconcert bij Café-Restaurant Koenders. Het was nog even spannend of het wel droog zou blijven, maar het werd ons toch gegund. Het terras was goed gevuld en de muzikanten waren er klaar voor!
Het jeugdorkest speelde het eerste stuk van de avond en al snel volgde ook het grote orkest. Nadat de eerste twee stukken waren gespeeld, werd het concert plots onderbroken door een stel slaven. Er kwam een groep mannen in jute zakken al zingend aangelopen. Dat was een vreemd gezicht in Breedenbroek! Even later werd duidelijk dat deze act bij het concert hoorde. De heren van het herenkoor zongen uit volle borst het Slavenkoor uit Nabucco (Verdi). Na nog een aantal nummers, waarbij ook weer veel werd gezongen, was het toch nog even tijd voor een korte repetitie; het publiek kreeg namelijk de opdracht mee te zingen met de Hollandse Hits. De teksten werden doorgenomen, onder begeleiding van de heren en de harmonie, zodat later op de avond iedereen mee kon doen.
Na de pauze werd begonnen met het stuk Sir Duke van Stevie Wonder, voor velen wel bekend. Vervolgens mocht de jeugd ook nog een aantal stukken samen met het grote orkest spelen, waarbij onze jonge drumster Niké het geheel mooi begeleidde. Na nog een swingende Boogie Woogie Bugle Boy (met een hoofdrol voor de trompetten) en nogmaals het Slavenkoor, was het tijd voor het publiek om lekker mee te zingen met de Hollandse Hits. De sfeer zat er goed in en ondanks een fris windje en dreigende, grijze wolken was het een leuke avond!

Bekijk ook de foto´s op de fotopagina.

Voorspeelavond Muziek Maak Je Zelf

Op dinsdagavond 17 mei hebben de leerlingen van Muziek Maak Je Zelf een voorspeelavond georganiseerd. Gedurende deze voorspeelavond hebben zij laten horen wat zij de afgelopen vijftien weken hebben geleerd. In de vijftien weken Muziek Maak Je Zelf hebben zij leren marcheren, noten lezen, blokfluit spelen, ritmes klappen en hebben zij kennis gemaakt met de instrumenten uit het orkest. Al deze aspecten van Muziek Maak Je Zelf hebben zij op 17 mei gepresenteerd aan hun ouders, opa´s en oma´s, broertjes en zusjes en alle andere belangstellenden.

Nadat alle zenuwen onder bedwang waren kwamen de leerlingen van Muziek Maak Je Zelf binnen gemarcheerd onder begeleiding van het leerlingenorkest. Daarna hebben zij ieder een stukje voorgespeeld met de blokfluit en werd hun presentatie afgesloten met gezamenlijk ritmespel. Alle leerlingen hebben tevens een diploma ontvangen voor hun inzet, maar vooral voor hun muzikale talenten tijdens de cursus Muziek Maak Je Zelf.

Muziek Maak Je Zelf heeft deze leerlingen kennis laten maken met een harmonieorkest en alle vaardigheden die nodig zijn om in een orkest te gaan spelen! Een geslaagde cursus met nieuwe enthousiaste hout- en koperblazers.

Oecumenische Paasviering

Op zondag 24 april 2011, eerste Paasdag, heeft Harmonie St. Antonius haar medewerking verleend aan de oecumenische paasviering in de Oranjetent te Dinxperlo.
Samen met afgevaardigden van het mannenkoor Con Spirito, het Heurns mannenkoor en de werkgroep voor de paasviering hebben we al een tijd terug een overleg gehad betreffende de te spelen werken, de indeling etc. Daarna konden wij aan de slag met het instuderen van alle muziek.
Samen met het samengestelde mannenkoor hebben we de volgende stukken uitgevoerd: The Day You Sang This Song, Conquest of Paradise en The Exodus Song. Naast deze werken hebben we een aantal gezangen en liederen gespeeld. Dat was nog wel even zoeken, want niet alle gezangen komen voor in onze map met katholieke liederen. Soms ook weer wel, maar dan onder een andere titel. Zo speelden we als eerste samenzang: "Zo maar een dak, boven wat hoofden". In ons geval was dat dak dus een tentdoek.
´s Morgens om half 10 waren alle muzikanten en zangers al aanwezig om, onder bezielende leiding van onze dirigent Bart van den Goorbergh, alles door te nemen en de puntjes op de ´i´ te zetten. Toen de dienst om 11 uur begon hadden we er dus al een flinke ruk opzitten.
The Exodus Song, door het orkest samen met het koor, heeft vast menig bezoeker kippenvel bezorgd. Het is een erg mooi gedragen stuk, waarin zang en muziek mooi samengaan. Het muzikale intermezzo is door ons met The Halleluja Chorus opgevuld, voor iedereen herkenbaar. Met een selectie uit de musical Jesus Christ Superstar hebben we de inzameling van de gaven muzikaal begeleid. Als slotlied speelden we U zij de Glorie en daarmee kon iedereen staand meezingen. Ook in de mars Graf Waldersee, die we bij het uitgaan hebben gespeeld, zit in het ´trio´ (het laatste stuk van de mars) U zij de Glorie verwerkt.
De oranjetent, normaal gesproken een plek waar flink gefeest en gehost wordt, was nu gevuld met stoelen en banken. In totaal was er plaats voor 600 bezoekers en zo goed als alle plekken waren gevuld. Een geweldig gezicht!
Na een welverdiend glaasje fris en een paasei, door de VVNF aangeboden, konden we met een voldaan gevoel naar huis. En de tent is weer beschikbaar voor het Oranjefeest!

Geslaagde avond met klassiek concert in de DRU

Na het succes van het concert met Hans Keuper in 2006 en het Carmen-concert in 2008 heeft Harmonie St. Antonius haar tradititie voortgezet in het geven van concerten met gastspelers. Op 8 januari 2011 gaf St. Antonius in de DRU-fabriek samen met Ben Simmes en zijn zoons Jorrick, Jelmer en Julian een concert onder de naam "Een avondje klassiek".

Er werden werken uit verschillende periodes uit de klassieke muziek ten gehore gebracht. Ben Simmes speelde onder andere het Andante uit het tweede pianoconcert van Shostakovich, begeleid door de harmonie. Jorrick Simmes, speelde de prachtige vioolsolo uit de film "Schindler′s list" van J. Williams. Naast deze solowerken speelde harmonie Sint Antonius o.a. Hongaarse Dansen nr. 5 en 6 van Brahms, Triomfmars uit de opera Aïda van Verdi en de ouverture Egmont van Beethoven. Verder speelden Ben Simmes en zoons Julian en Jelmer nog een aantal prachtige werken zonder begeleiding van de harmonie.

Het was een geslaagde avond met prachtige, uitdagende muziek, in een mooie zaal en met enthousiast publiek. De reacties waren erg positief vanuit verschillende hoeken. Lees ook de recensie uit de Gelderlander van maandag 10 januari 2011.