Het leerlingenorkest

Het leerlingenorkest van Harmonie Sint Antonius uit Breedenbroek bestaat op dit moment uit 14 leerlingen, aangevuld met 2 leden van het A-orkest. Het leerlingenorkest oefent iedere dinsdagavond van 18.45 – 19.30 uur en staat onder leiding van Bart van den Goorbergh, die ook dirigent is van het A-orkest. De leerlingen die nu bij het leerlingenorkest spelen zijn begonnen met blokfluitles en na 2 jaar overgestapt op een instrument.

Als je nu bij Sint Antonius begint aan je muziekcarrière, volg je de opleiding "Muziek Maak Je Zelf". Je mag na een half jaar een instrument kiezen. Als je dat hebt gedaan, volg je muzieklessen bij de muziekschool. Na één jaar lessen gevolgd te hebben, mag je meespelen bij het leerlingenorkest.

Bij het leerlingenorkest meespelen is altijd erg gezellig en ondertussen leer je er ook nog van alles; het samenspelen met meerdere kinderen en dat je op de dirigent moet letten. Hoewel dit nog niet altijd gebeurt, wordt er toch al een aardig stukje muziek gemaakt.

Ieder jaar hebben we een aantal optredens met het leerlingenorkest. Zo doen we al jaren mee met het jeugdorkestenfestival, dat georganiseerd wordt door de muziekschool. Verder geven we wel eens een kerstconcert, hebben we een voorspeelavond of doen we mee met een concert van het A-orkest.
Als een leerling zijn A- en B-examen heeft gehaald, dan is het tijd voor de overstap naar het A-orkest.

Bij vragen over het jeugdorkest kun je mailen naar: jeugd@sint-antonius.nl